Dag van Verbondenheid

In 2024 is het tien jaar geleden dat de Bond van Oud-Katholieke Vrouwen overging in de stichting Oud-Katholieke Vrouwen in Beweging. In plaats van een jaarlijkse Bondsdag in mei, organiseerde het nieuwe bestuur een Jaardag op of nabij 11 juni, de dies natalis. Inmiddels is deze dag omgedoopt tot Dag van Verbondenheid.
Dit tienjarig jubileum vieren wij op de Dag van Verbondenheid 2024 in Leeuwarden. Janneke Lettinga, tot 1 januari 2024 penningmeester van OKViB, nodigt ons hiervoor uit. In de Doopsgezinde kerk in Leeuwarden is de door Janneke samengestelde tentoonstelling “Stof tot nadenken”, kunstwerken gemaakt uit resttextiel door textielkunstenares Bernadet van Amstel. We worden op zaterdag 13 juli tussen 10.00 en 10.30 uur verwacht in de Doopsgezinde kerk aan de Wirdumerdijk 18 in Leeuwarden, waar we worden ontvangen met koffie/thee en Oranjekoek, een Friese specialiteit.

In het ochtendprogramma zal Bernadet van Amstel een boeiende lezing verzorgen over haar werk.

Na het middaggebed bieden wij u een feestelijke vegetarische Friese boerenbroodlunch aan.

In de middag volgt er een keuzeprogramma.

Keuze 1 is een bezoek aan de tentoonstelling onder leiding van Janneke. Bij de werkstukken zijn stellingen gezocht van Trees van Montfoort, bekend van het boek: ‘Groene theologie’. Met een begeleidend boekje bezoeken we aan de hand van deze stellingen zelfstandig de tentoonstelling. In het nagesprek kunnen we met elkaar in gesprek gaan over de vraag: “Welk werkstuk gaf jou stof tot nadenken ?”
Keuze 2 is Leeuwarden verkennen per praam. We maken een vaartocht van een uur. Het maximale aantal voor de vaartocht is 26 personen in verband met de capaciteit van de praam.

We sluiten de dag af met een kopje koffie of thee in de kerk.

Bij minder dan 12 aanmeldingen kan deze dag helaas niet doorgaan. Aanmelden kan tot 30 juni a.s. bij Monique Bergers via e-mail voorzitter@okvib.okkn.nl  Wilt u daarbij ook uw keuze voor het middagprogramma en eventuele dieetwensen doorgeven ?

De kerk ligt in het centrum van Leeuwarden op 600 meter van het NS-station. Het is ongeveer 15 minuten lopen van de kerk naar de afvaartsteiger van de praam en terug.

De kosten bedragen € 20 voor donateurs en € 22,50 voor niet-donateurs. Daarnaast geldt voor de rondvaart een toeslag van vijf euro. De betaling van het verschuldigde bedrag dient voor 30 juni te worden overgemaakt op IBAN NL51 TRIO 0379 5485 77 t.n.v. stichting Oud-Katholieke Vrouwen in Beweging onder vermelding van ‘Dag van Verbondenheid 2024’ en bevestigt uw inschrijving. Mocht het bedrag bezwaarlijk voor u zijn, dan kunt u een beroep doen op ons STOK-ViB (voorheen: Steunfonds) via een verzoek aan onze penningmeester. 


Graag tot ziens in Leeuwarden !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *