NOVA-dag te Haarlem

Op zaterdag 25 maart 2023 bent u van harte uitgenodigd voor de NOVA-dag. Wij heten u vanaf 10.00 uur welkom in de parochie van de H.H. Anna en Maria aan de Kinderhuissingel 76 te Haarlem. Vanaf station Haarlem loopt u in circa 8 minuten naar de kerk.

Vanaf 10.00 uur inloop met een kopje koffie/thee en wat lekkers. Het programma begint om 10.30 uur met een officieel welkom, waarna theologe en schatgraver in de christelijke traditie Marian Geurtsen een inleiding geeft over de Bijbelse vrouwen Eva, Sara en Hanna.
Ook krijgt u meer te horen en te zien over de Haarlemse parochie en het kerkgebouw.

Rond 12.00 uur is het tijd voor een kort middaggebed en daarna is er gelegenheid om uw zelf meegenomen lunch te nuttigen. Voor iets te drinken en fruit wordt gezorgd door het bestuur.

In de middag brengen we een bezoek aan de tentoonstelling Eva, Sara en Hanna : vrouwen van de wereld. Dit is een productie van het Bijbels Museum in samenwerking met Fotogalerie De Gang. In deze tentoonstelling geeft kunstenaar Caroline Waltman Bijbelse vrouwen een gezicht en portretteert ze in hun natuurlijke omgeving. De foto’s van Bijbelse vrouwen worden afgewisseld met foto’s van landschappen, stillevens en details die elkaar via beeldrijm versterken. De verbanden die de kunstenaar legt tussen haar foto’s en de Bijbelse personages zijn associatief en open. Iedere toeschouwer kan daarom eigen relaties leggen tussen de wereldse vrouwenportretten en de Bijbelse vrouwen.
Fotogalerie De Gang is een initiatief van Doopsgezind Haarlem. De gang vormt letterlijk de toegang tot de verscholen Doopsgezinde kerk uit 1683.

We sluiten de dag af met een gezamenlijk kopje koffie of thee aan de Kinderhuissingel.

De kosten voor deze dag bedragen € 20,00 voor donateurs en € 25,00 voor niet-donateurs. Aanmelden kan tot 17 maart bij Monique Bergers via e-mail voorzitter@okvib.okkn.nl
De betaling van het verschuldigde bedrag moet voor 17 maart worden overgemaakt op IBAN NL51 TRIO 0379 5485 77 t.n.v. stichting Oud-Katholieke Vrouwen in Beweging onder vermelding van ‘NOVA-dag 25 maart 2023’ en bevestigt de inschrijving. Er vindt geen restitutie van uw bijdrage plaats indien u uw opgave binnen een week voor 25 maart annuleert.

Deze activiteit gaat door bij minimaal 12 deelnemers.

We hopen u allen in Haarlem te mogen begroeten !

NOVA-dag te Haarlem